LIGA PRVAKOV REAL MADRID – BORUSSIA DORTUND

On 29. Travanj, 2013

Polfinale Lige Prvakov 30.04.2013
Povratno srečanje

REAL MADRID – BORUSSIA DORTMUND (1:4)

Nogometaši Reala verjamejo v čudež. Za finale lige prvakov potrebujejo gladko zmago nad Borussio Dortmund. Zelo visok zaostanek po prvi tekmi so že nadoknadili. Pred 28 leti proti njeni soimenjakinji.
V sezoni 1985/86 so beli baletniki osvojili pokal UEFA. Na poti do evropske lovorike so prebrodili dve nemški oviri. V sklepnem dejanju so bili boljši od Kölna (5:1 in 0:2), v osmini finala pa so resno viseli na nitki, saj so si na prvi tekmi močno pokvarili možnosti za napredovanje.

Na gostovanju pri Borussii Mönchengladbach so si privoščili poraz z 1:5, kar je močno odjeknilo po Evropi. Javnost je praktično že odpisala španskega velikana, ki pa je na povratni tekmi zaigral kot prerojen in nemške goste 11. decembra 1985 povozil s 4:0. Dva zadetka je dosegel Santillana, dva pa Jorge Valdano. Kot v najbolj napetih filmih je zadnji zadetek padel v 90. minuti, tako da je bil odpor Borussie strt v izdihljajih srečanja.

Rezultat je zadoščal za četrtfinale, Realu pa tako močno povzdignil samozavest, da je na koncu osvojil lovoriko. Eno izmed dvanajstih z evropskim predznakom, ki se lesketa v klubskih vitrinah na štadionu Santiago Bernabeu.

Kako je Real Madrid pred 28 leti doma nadoknadil poraz z 1:5?
Navijači Reala sanjajo o tem, da bi se zgodovino ponovila v torek zvečer, ko bodo izbranci Joseja Mourinha na povratni polfinalni tekmi lige prvakov gostili Borussio Dortmund. Ena Borussia je v španski prestolnici že zapravila prednost štirih zadetkov, lahko druga ostane brez nagrade navkljub domači zmagi s 4:1? Lahko rumeno-črni, ki so prvo tekmo dobili na krilih štirikratnega strelca Roberta Lewandowskega, na povratnem srečanju ostanejo brez goriva? Gostitelji še verjamejo v čudež!

Avtor: B.G.
Slika: Google

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013 Nogometnidresi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Izračunaj: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.