LIGA PRVAKOV POLFINALE

On 22. Travanj, 2013

LIGA PRVAKOV
POLFINALE

nogometnidresi_spomladanski

Prve tekme:
Torek,20:45
BAYERN – BARCELONA (PLANET TV
Povratna tekma bo 1. maja.

Sreda, 24. aprila, ob 20.45:
BORUSSIA DORTMUND – REAL MADRID (SPORT KLUB)
Povratna tekma bo 30. aprila

V polfinalu Lige prvakov se bosta pomerila aktualni nemški in španski prvak Borussia Dortmund in Real ter kluba, ki (bo)sta letos postala državna prvaka istih držav – Bayern in Barcelona.

To pomeni, da se Real in Barcelona še drugo leto zapored lahko pomerita šele v finalu. Lani sta oba izgubila ravno v polfinalu. Nemški in španski klubi so se letos v Ligi prvakov pomerili šestkrat, Nemci pa niso izgubili niti enkrat (3 zmage in 3 remiji).
Bayern – Barcelona

V Ligi prvakov sta se v bojih na izpadanje pomerila le enkrat. Pred štirimi leti sta se srečali v četrtfinalu, kjer so Španci vse odločili že na prvi tekmi, ki so jo dobili s 4:0 (vse gole so zabili že v prvem polčasu), na povratni pa je bilo 1:1.
Oba sta evropsko krono dvignila po štirikrat. Bavarski gigant je v zadnjih treh sezonah dvakrat izgubil v finalu, Barcelona pa je najboljša ekipa v zadnjem obdobju, saj je v zadnjih sedmih sezonah trikrat osvojila Ligo prvakov (2006, 2009, 2011), v finalu pa je vedno premagala angleške klube.

Barcelona se je v evropskih pokalih v tekmah na izpadanje sedemkrat do zdaj pomerila z nemškimi klubi in je vselej napredovala. Proti nemškim klubom je neporažena na zadnjih 17 tekmah!

Borussia Dortmund – Real Madrid
Ekipi sta se letos pomerili že v skupinskem delu Lige prvakov. V Nemčiji je bilo 2:1 za gostitelje, v Španiji pa 2:2, s čimer je Borussia osvojila prvo mesto v skupini. V polfinalu Lige prvakov pa sta se pomerila že leta 1998, ko je bilo v Madridu 2:0 za Real, na povratni tekmi pa sta mreži mirovali. Real je kasneje v finalu premagal Juventus.

Borussia Dortmund je v tem tekmovanju edinkrat slavila leta 1997. Na drugi strani ima Real toliko lovorik kot vsi trije preostali polfinalisti skupaj (9). Realov trener Jose Mourinho bi rad postal prvi trener, ki bi v Ligi prvakov slavil s tremi različnimi klubi. Prvak je bil že s Portom (2004) in Interjem (2010). Obakrat je skupinski del končal na drugem mestu (tako kot letos z Realom).

Avtor: B.G.
Slika: Google

PONUDBA BAYERN MUNCHEN IZDELKOV
PONUDBA BARCELONA IZDELKOV
PONUDBA BORUSSIA DORTMUND IZDELKOV
PONUDBA REAL MADRID IZDELKOV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Izračunaj: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.