LIGA PRVAKOV OSMINA FINALA POVRATNA FC BARCELONA – AC MILAN

On 10. Ožujak, 2013

LIGA PRVAKOV
1/8 FINALA
POVRATNA TEKMA

Torek ob 20:45
BARCELONA:MILAN (0:2) – izzid prvega srečanja Prenos: _PLANET TV

barcelona milan liga prvakov povratno srecanje osmine finala

Bi lahko nogometaši Milana poskrbeli za prvovrstno presenečenje in iz boja za evropsko krono že v osmini finala lige prvakov izločili mogočno Barcelono? Zakaj pa ne … Sploh po tako visoki prednosti.
Navijači Barcelone še verjamejo, da lahko njihovi ljubljenci, ki so v zadnjih tednih s kar tremi porazi popačili sliko o domala nepremagljivi enajsterici, v torek izločijo Milan.

Barcelona se je po neugodnem porazu v Milanu, kjer se je prvič po 5. decembru 2012 (domačih 0:0 z Benfico v zadnjem krogu skupinskega dela lige prvakov) pripetilo, da je “blaugrana” streljala le s slepimi naboji in se ni niti enkrat vpisala med strelce, znašla v zagati. Napredovanje ji omogoča le zmaga s tremi zadetki razlike, če se srečanje konča (tudi po podaljških) z 2:0, pa se ji lahko nasmehne sreča pri izvajanju loterije, strelov z bele točke. Navijače vodilne španske prvoligaške ekipe pa skrbi nekaj drugega. Nezanesljiva obramba. Katalonci, ki bi morali z atomskim napadom in dosledno “tiki-tako” tekmecem delati toliko preglavic, da slednji sploh ne bi pomislili na silovitejše napade, so padli na izpitu. Na zadnjih 13 tekmah se je še vedno zatresla njihova mreža, obramba pa deluje negotovo in ranljivo. To pa ni najbolj posrečena napoved za torkovo srečanje, kjer bi v primeru, če bi Milan zadel vsaj enkrat, Barcelona za napredovanje potrebovala kar štiri zadetke.

Barcelona doma v Evropi izgublja zelo redko. V ligi prvakov jo je nazadnje na napačnem koraku ujel Rubin Kazan, ki je 20. oktobra 2009 z 2:1 ugnal rezervno postavo. Nato je Barcelona odigrala 19 evropskih domačih tekem. Nobene ni izgubila, kar 15 pa dobila.

AC Milan je pravo nasprotje. Trenutno imajo najboljšo formo Serie A in neverjetno razliko v doseženih in prejetih zadetkih zahvaljujoč izjemno trdni obrambi. Omeniti moramo, da se je na zadnji prvenstveni tekmi poškodoval Pazzini, ki je trenutno med vsemi napadalci v najboljši formi.

Po poročanju FCBarcelona.cat naj bi za srečanje z Milanom bil na voljo tudi Xavi, ki je ključna vez v sredini “agresivno napadalne” Barcelone, napoved taktike in postavitev igralcev.

Skratka pričakujemo lahko pravo atomsko srečanje z napovedano postavitvijo Barcelone 3-4-3, ki naj bi bila kos bunkerju Italijanov.

Avtor: B.G.
Slika: ACMilan.com

FC Barcelona navijaški izdelki
AC Milan navijaški izdelki

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013 Nogometnidresi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Izračunaj: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.