LIGA PRVAKOV ČETRTFINALE TOREK 08.04.2013

On 8. Travanj, 2013

LIGA PRVAKOV
POVRATNI TEKMI ČETRTFINALA

Liga prvakov 2013

Torek ob 20:45
GALATASARAY:REAL MADRID (0:3)_PLANET TV
BORUSSIA DORTMUND:MALAGA (0:0)

Na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov je madridski Real odpravil Galatasaray s 3:0. Malaga in dortmundska Borussia sta se razšli brez golov.

Najučinkovitejše moštvo lige prvakov je še enkrat več potrdilo odlično strelsko formo. Madrid je z novimi tremi zadetki v letošnji ligi prvakov dosegel že 21 zadetkov, z nogo in pol so Madridčani že v polfinalu.Ronaldo, ki je zadel za 1:0 se je zavihtel na prvo mesto strelcev v Ligi Prvakov, to je bil njegov že 9 zadetek, sledita mu Messi iz Barcelone in Yilmaz iz Galatasaraya, ki st zadela po 8-krat.

Madridčani je Levanteju očital lekcijo nogometa, 5:1 so zmagali, naslov prvaka je praktično izgubljen,8 krogov pred koncem za vodilnim moštvom Premiere Division Barcelono zaostajajo 13 točk,zato se lahko z vsemi silami usmerijo v najelitnejše nogometno tekmovanje, kjer so slavili devetkrat, nazadnje v sezoni 2001/02.

Turki na povratnem srečanju ne bodo mogli računati na usluge njihovega prvega strelca Buraka Yilmaza, ki je v 78. minuti neupravičeno “porumenel” zaradi domnevnega simuliranja. Na drugi strani po pa bo čez šest dni zaradi istega razloga počival tudi branilec Madridčanov Sergio Ramos.

Če zadenemo v gosteh, bi moral Galatasaray zadeti kar petkrat, a v nogometu sem videl že takšne reči, da me ne more ničesar več presenetiti. Vemo, da je na areni Türk Telekom izredno težko igrati, pred svojimi navijači bodo domačini izjemno nevarni,” pravi strateg Reala Mourinho.

”Beli balet” je izredno blizu svoji 24. rekordni uvrstitvi v polfinale najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu, prav tako pa je blizu rekordni sedmi uvrstitvi v polfinale trener Madridčanov Jose Mourinho, ki bi tako izenačil dosežek velikega Škota Alexa Fergusona, dolgoletnega trenerja Manchester Uniteda.

Na drugi strani turški Galatasaray zanesljivo vodi v prvenstvu, pred Fenerbahčejem ima 7 točk prednosti,a kljub ogromnemu finančnemu vložku je četrtfinale doseg tega turškega kluba,v generalki so premagali Mersin s 3:1, Didier Drogba je dosegel svoj drugi in tretji zadetek v turškem prvenstvu, še posebej zanimiv pa je bil njegov drugi zadetek na tekmi, na katerem je žoga v visokem lobu presenetila tako vratarja gostov kot bržkone tudi strelca zadetka samega.

Borussia iz Dortmunda je bila na prvi tekmi četrtfinala precej bližje zadetku na La Rosaledi. Rumeni-črni bodo imeli v torek na Westfalnu lepo priložnost za prvi polinale elitnega evropskega klubskega tekmovanja po 15 letih.Rumeno črni so edino še neporaženo moštvo v letošnji izvedbi Lige prvakov,Malaga je že sedmič v tej evropski sezoni zadržala nedotaknjeno mrežo.

Ta vikend so izgubili tudi nemško krono,prvak je postal Bayern.V generalki pred tekmo so po preobratu v drugem polčasu premagali Augsburg s 4:2, čeprav so ob polčasu zaostajali z 1:2, z istim rezultatom 4:2 pa se je končala generalka Malage, ampak ne v njihovo korist, zmage so se veselili igralci Real Sociedada, po pol ure igre so domači vodili že 3:0.

0:0 je rezultat s katerim so bolj zadovoljni Španci, na nemških tleh jim zadostuje že remi 1:1 ali 2:2, Dortmund v polfinale pelje le zmaga po rednem delu, ali po podaljških,ob predpostavki da je po 90.minutah 0:0.

Avtor: B.G.
Slika: Google

SUPER DNEVNA PONUDBA IZDELKOV PO -50% CENI

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013 Nogometnidresi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Izračunaj: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.