LIGA PRVAKOV BARCELONA – BAYERN MUNCHEN

On 29. Travanj, 2013

Liga prvakov, polfinale
Povratna tekma 01.05.2013

BARCELONA – BAYERN MUNCHEN (0:4)

Slovenski nogometni sodnik Damir Skomina je doživel novo priznanje. Evropska nogometna zveza mu je zaupala odgovorno nalogo na povratni polfinalni tekmi lige prvakov med Barcelono in Bayernom.
Damir Skomina je v soboto sodil tekmo Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici, v sredo bo v Barceloni.Slovenija je lahko ponosna na 36-letnega Koprčana, ki je dočakal novi mejnik v sodniški karieri, saj tako pomembnega srečanja v tako poznem obdobju izločilnega dela lige prvakov še ni sodil. Tokrat bo delil pravico nekaterim izmed največjih velemojstrov svetovnega nogometa. Lionel Messi, v zadnjih letih izbran za najboljšega na svetu, se bo skupal s soigralci, med katerimi ne manjka zvezdnikov iz španske reprezentance, skušal oddolžiti navijačem za medlo predstavo v Münchnu. Barcelona bo skušala nadoknaditi štiri zadetke zaostanka, pri lovu na enega največjih čudežev v zgodovini lige prvakov pa bo imela opravka tudi z Damirjem Skomino. Najboljšim slovenskim nogometnim sodnikom, ki že vrsto let spada tudi med najboljše na svetu.

Bayern bo v sredo zvečer na štadionu Camp Nouu branil prednost štirih zadetkov. Bayern bo v sredo zvečer na štadionu Camp Nouu branil prednost štirih zadetkov.

Bayern se vrača na štadion, na katerem mu v zadnjih letih ni bilo do smeha. Na Camp Nouu je po neverjetnem scenariju izgubil evropsko lovoriko v finalu lige prvakov z Manchester Unitedom, ko pa je nazadnje gostoval v ligi prvakov pri Barceloni, je izgubil z 0:4. Če bi se rezultat ponovil v sredo, v kar pa po prepričljivi igri bodočih nemških prvakov ne verjame skoraj nihče, bi občinstvo spremljalo podaljška. Skomina je s številnimi nemškimi asi pri Bayernu že imel opravka. Leta 2008 je kot četrti sodnik na dvoboju evropskega prvenstva med Avstrijo in Nemčijo (0:1) ”zakuhal” izključitev selektorja Joachima Löwa, štiri leta kasneje pa je na Poljskem sodil četrtfinalno srečanje med Nemčijo in Grčijo (4:2).

Skomini bodo pri sojenju pomagali pomočniki Matej Žunič, Bojan Ul, Slavko Vinčič, Roberto Ponis in Primož Arhar. Ker pa bo Skomina sodil na povratni polfinalni tekmi, v skladu z dozdajšnjo tradicijo v ligi prvakov ne gre pričakovati, da bo dobil priložnost tudi 25. maja, ko se bo na finalni tekmi na Wembleyju odločalo o evropski kroni. To je edina slaba novica dneva, saj je Skomina eden izmed redkih sodnikov, ki v tej sezoni lige prvakov ni poskrbel za kakšno sporno ocene, zaradi katere bi se lomila kopja tudi po srečanju. Takšnih primerov pa je bilo v tej sezoni resnično preveč. Tudi na prvi polfinalni tekmi na Bavarskem …

Avtor: B.G.
Slika: Google

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013 Nogometnidresi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Izračunaj: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.